19 Μαΐ 2011

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΗΝ 15-4-2011 ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!

Μετά από αυτό που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Γαλατσίου

νομίζουμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει το κορόιδο και να υποστηρίζει ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη.
Ούτε η αστυνομία, ούτε η ΕΠΣΑ και τα οργανά της, ούτε η Διοίκηση της ομάδας
του Γαλατσίου και ιδίως ούτε η Διοίκηση της Δόξας.
Δέν είναι δυνατόν αν γίνει κάτι στην ΕΡΓΑΝΗ ακόμα και δύο ώρες πριν τον αγώνα, να το κάνουν Δοξίτες και ότι γίνεται σε άλλα γήπεδα να γίνεται από
"αγνώστου οπαδικής ταυτότητας άτομα". Αλήθεια ρε μάγκες?
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκλάβει και να ισχυριστεί ότι αυτό που έγινε
στο Γαλάτσι ήταν ένα ακόμα κλασικό γεγονός βίας των γηπέδων, που προκαλούν "πρεζάκηδες", "χούλιγκανς", "μπαχαλάκηδες" και "κοινωνικά απόβλητα" οι οποίοιδέρνονται μεταξύ τους γιατί προφανώς αυτοικανοποιούνται ή για κάποιο μαγικό λόγο έτσι μόνο υπάρχουν κοινωνικά.
Στο Γαλάτσι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ οι ομάδες είχαν παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο, στην μεγάλη και μοναδική κερκίδα του σταδίου υπήρχαν
ελάχιστοι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, 5-6 αστυνομικοί και πεντακόσιοι
περίπου φίλαθλοι της Δόξας μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός παιδιών, γυναικών και πιτσιρικάδων από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.
Τη στιγμή εκείνη στάλθηκαν 100 περίπου άτομα οργανωμένα, εφοδιασμένα με
κράνη και οπλισμένα με λοστούς, ρόπαλα, αλυσίδες και μολότοφ να εισβάλουν στην κερκίδα με ένα σκοπό. Να εκδιώξουν τους φιλάθλους της Δόξας από το γήπεδο. Να γίνει, αν γίνει, ο αγώνας χωρίς φιλάθλους της Δόξας και αν είναι δυνατόν να χρεωθούν σ' αυτή τα επεισόδια. Για το λόγο αυτό προσπάθησαν να μπουν από τη μοναδική πόρτα που οδηγούσε στη κερκίδα.
Αν ήταν ζήτημα κάποιων άγνωστων χούλιγκαν που ήθελαν να παίξουν ξύλο με κάποιους άλλους φιλάθλους για να περάσουν "ευχάριστα" την ώρα τους και να εκτονωθούν θα περίμεναν τους φιλάθλους της Δόξας στο δρόμο για το γήπεδο ή μετά το τέλος του αγώνα. Δεν θα προσπαθούσαν να διώξουν το κόσμο από την κερκίδα. Έτσι δεν είναι? ειδικοί του ποδοσφαίρου.
Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης οδήγησε πολύ μεγάλο αριθμό φιλάθλων της Δόξας να σπεύσουν προς την συγκεκριμένη πόρτα, ώστε να αποτρέψουν την είσοδο των εκτελόντων διατεταγμένη υπηρεσία οπλισμένων ατόμων. Να αποτρέψουν την είσοδο στην κερκίδα, στην οποία ήταν πλήθος γυναικων και παιδιών τα οποία έτρεχαν πανικόβλητα να σωθούν.
Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές στην πύλη και στα κάγκελα της περίφραξης του γηπέδου, όπου και από εκεί προσπάθησαν οι σταλμένοι κρανοφόροι να εισβάλουν. Οι νεαροί οπαδοί της Δόξας κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο στη κερκίδα των επιτιθέμενων εισβολέων και να τους τρέψουν σε φυγή.
Εως ότου γίνει αυτό έπεφταν από τα εκτός του γηπέδου, βροχή οι πέτρες σε παιδιά και στους γονείς τους που προσπαθούσαν να τα σώσουν. Το κόστος αυτης της ιστορίας ήταν ότι αρκετοί φίλαθλοι της Δόξας που έσπευσαν να αμυνθούν υπερασπιζόμενοι τους εαυτούς τους και τα μικρά παιδια από τη μαζική επίθεση που δέχθηκαν, τραυματίστηκαν σοβαρά από πέτρες. Στό τέλος, κατόπιν εορτής όπως πάντα, ήλθε και η αστυνομία η οποία έκανε και συλλήψεις κάποιων τραυματιών? απο τους επίδοξους εισβολείς.
Προφανώς η Διοίκηση του Γαλατσίου δεν γνώριζε ούτε είχε μάθει κατι για τους κρανοφόρους που προσπάθησαν να τσακίσουν και τα γυναικόπαιδα. Ούτε αν έβγαλαν και πόσο μεροκάματο. Μπορεί πράγματι να ήταν οπαδοί π.χ. της Γιουβέντους της Μπάρτσα ή του Ανίκητου Κάτω Περδικοράχης. Οπαδοί που τους έστειλε στο γήπεδο προφανώς ο φούφουτος!
Τα καρακόλια υπηρεσίας βέβαια στις εφημερίδες, όχι τυχαία, ακολουθούν την ίδια γραμμή. Οι επίδοξοι εισβολείς ήταν "οπαδοί άγνωστης ομάδας". Μπράβο άρχοντες της ενημέρωσης, των ΜΜΕ που τάχα αγωνίζεστε ενάντια στη βία.
Γράφει το "ΦΩΣ" σήμερα. "Χαμός έγινε στο Γαλάτσι στον αγώνα ΠΑΣ Γαλάτσι-Δοξα Βύρωνα 1-0, όταν πριν την έναρξη σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Δόξας Βύρωνα και οπαδούς άλλης ομάδας."
Βέβαια υπάρχουν και χειρότεροι.
Γράφει σήμερα η εφημερίδα sportday "Πρίν την έναρξη του παιχνιδιού σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα όταν οπαδοί των φιλοξενούμενων πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καθυστερήση την έναρξη της αναμέτρησης για 20 λεπτα".
Είμαστε βέβαιοι ότι πάνω κάτω τα ίδια θα γράφονται σε όλες τις φυλλάδες στα μπλογκ και σαιτ αντικειμενικών δημοσιογράφων! Το κέντρο που τα προωθεί είναι το ίδιο.
Ακόμα και σε σαιτ του Βύρωνα που προφανώς τραβάνε ζόρι, τα ίδια θα γράφουν.
Αυτό θα φανεί σύντομα.
Για να μην υπάρξει καμμία αμφιβολία αναγκαζόμαστε να γράψουμε και το προφανές. Ότι η γειτονική ομάδα του Φωστήρα Ηλιούπολης δεν έχει καμμιά σχέση με τα παραπάνω. Ας ανέβει κατηγορία η ομάδα που πραγματικά αξίζει.
Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε στους αγώνες της ομάδας τα παιδιά των υποδομών και τις οικογενειές τους. Στο Γαλάτσι ήλθαν πολλά για να δουν την ομάδα για της οποίας την φανέλλα, ιδρώνουν και αυτά. Αν οι φίλαθλοι της ομάδας δεν απέτρεπαν την εισβολή των σταλμένων ροπαλοφόρων κρανοφόρων στην κερκίδα με τα παιδιά, είναι βέβαιο ότι θα τσάκιζαν και αυτά και τους γονείς τους.
Εκ μέρους των γονιών που είχαν τα παιδιά μαζί τους στο γήπεδο ευχαριστούμε
τα παιδιά της κερκίδας της Δόξας Βύρωνα (ιδίως αυτά που τραυματίστηκαν) που με κίνδυνο της ζωής τους απέτρεψαν τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό γυναικών και μικρών παιδιών. Γιατί στο Γαλάτσι δεν έγιναν απλώς επεισόδια. Μάχη δόθηκε. Και τα παιδιά της κερκίδας την κέρδισαν για να σωθεί ο κόσμος.
Αυτή είναι η αλήθεια!
Ναι γραβατάκηδες υπεύθυνοι των γηπεδούχων, του ποδοσφαίρου, της διοργάνωσης, των εφημερίδων, της αστυνομίας. Τα παιδιά της κερκίδας, αυτούς που τους λέτε χούλιγκανς, ταραξίες, ανεγκέφαλους και διάφορα άλλα, απέτρεψαν τα χειρότερα, έσωσαν τον κόσμο και όχι εσείς οι εξ επαγγέλματος μυαλωμένοι, υπεύθυνοι της πλάκας. Ρωτήστε και την άποψη των 5-6 αστυνομικών που ήταν στο γήπεδο.
ΥΓ Καλό είναι να μην δούμε πουθενά γραμμένο ότι το μπλογκ αυτό βοηθά στηβία των γηπέδων. Εντάξει καρακόλια? Εχουν ευθύνες και τα παιδιά των γηπέδων
για ότι συμβαίνει σ' αυτά αλλά γραβατάκηδες της εξουσίας και των ΜΜΕ εσείς τσιμουδιά και στη κονόμα σας....